iranmatikanlogo
link

ادامه رسیدگی یا صدور رأی بدون رفع نقص از دادخواست یا این توجیه که دادگاه وارد رسیدگی ماهوی شده، چون منطبق با مقررات قانون آیین دادرسی مدنی نیست، جائز به نظر نمی رسد


لزوم صدور قرار رد دادخواست (به لحاظ عدم رفع نقص) حتی در صورت استرداد دادخواست


نحوه اعتراض به قرار رد دادخواست


عدم الصاق و ابطال تمبر هزینه دادرسی مرحله تجدیدنظر با عدم تادیه آن


خواهان باید دادخواست تقدیمی به دادگاه را بر اسا س قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی وانقلاب در امور مدنی تکمیل نماید و قبل از تکمیل، دادگاه با تکلیفی برای رسیدگی مواجه نیست


ناقص بودن تمبر وکالت‌نامه از موارد صدور اخطار رفع نقص نیست


چنانچه اعتراض بر ثبت ملک طبق مواد (83) تا 85 آیین دادرسی مدنی رد شود، معترض فقط یک بار و آن هم ظرف ده روز حق دارد مجدداً دادخواست اعتراض بر ثبت را تقدیم نماید.


ابطال دادخواست خواهان باید مستند به قانون باشد. لذا، دادگاه نمی‌تواند به لحاظ جلوگیری از اطاله دادرسی قرار ابطال دادخواست خواهان را صادر نماید.


ابلاغ وقت دادرسی توسط مقام قضائی منع قانونی ندارد.


توقیف دادخواست، با توقیف دادرسی تفاوت دارد و در هر مورد مقررات خاصی همان مورد قابل اعمال است.


چنانچه هر یک از دو وکیل خواهان مستقلاً حق اقدام داشته باشند در صورت نقص پرونده باید برای هر یک اخطار رفع نقص فرستاده شود.


رسیدگی به واخواهی اعم از حقوقی و کیفری مستلزم تشکیل جلسه رسیدگی و دعوت طرفین است.

ماده 54 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ( قانون آیین دادرسی مدنی )
در موارد یاد شده در ماده قبل ، مدیر دفتر دادگاه ظرف دو روز نقایص دادخواست را به طور کتبی و مفصل به خواهان اطلاع داده و از تاریخ ابلاغ به مدت ده روز به او مهلت می دهد تا نقایص را رفع نماید . چنانچه در مهلت مقرر اقدام به رفع نقص ننماید ، دادخواست به موجب قراری که مدیر دفتر و در غیبت مشارالیه ، جانشین او صادر میکند ، رد میگردد . این قرار به خواهان ابلاغ میشود و نامبرده میتواند ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ به همان دادگاه شکایت نماید . رای دادگاه در این خصوص قطعی است .